
Trebat će vam:
1 kg svježih telećih fi leka (može i pola telećih pola janjećih) 60 ml alkoholnog octa 300g pelata od rajčice - narezati na sitne kockice 300 g pancete 2 glavice luka 2 mrkve 2 stabljike celera 3 češnja češnjaka lovorov list 70 g grana padano sira – naribati peršinov list 2 dl bijelog vina 300g kukuruzne krupice |

Fileke staviti u vodu s octom i ostaviti 20 minuta te isprati pod hladnom vodom i narezati na trakice. Zatim ih staviti u vodu i kuhati dok ne omekšaju. Vodu baciti. Možete kupiti već skuhane i narezane fileke. Na maslinovom ulju popržimo pancetu, dodamo mrkvu, luk i celer, lovrovov list. Ubacimo fileke, pelate i češnjak te kratko prodinstamo. Podlijemo bijelim vinom, začinimo prema vlastitim željama. Pri kraju ubacimo sitno kosani peršin, uzevši u obzir da se peršin koristi kao začin i mirodija a ne samo kao dekoracija. U drugoj posudi skuhamo palentu. Serviramo na čvrstoj palenti i po vrhu naribamo grana padano sir.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....