Trnjanski gulaš

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 30 dkg slanine
  • 4 krumpira
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 mrkve
  • 2 žlice vrhnja
  • 2 luka
  • kumin
  • sol, papar, lovorov list

Priprema

1. korak

Na zagrijanom ulju popržiti slaninu narezanu na kockice pa dodati nasjeckani luk i zajedno kratko pržiti.

2. korak

Potom dodati narezani krumpir, posipati nasjeckanim češnjakom i mljevenom slatkom paprikom. Posoliti, popapriti, dodati lovorov list pa zaliti vodom da sve bude pokriveno.

3. korak

Kuhati na srednje jakoj vatri dok krumpir potpuno ne omekša. Po potrebi za vrijeme kuhanja dolijevati vodu, jer je ovaj gulaš jušno jelo. Na kraju kuhanja u gulaš umiješati kiselo vrhnje i posipati kuminom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
25. travanj 2025 08:53