U Chicagu je hot dog prava svetinja. "Chicago Dog" sastoji se od hrenovke od goveđeg mesa u pecivu posutom makom, a preliven je, među ostalim senfom, lukom, rajčicama, papričicama, kiselim krastavcima... Ali nemojte ni pomisliti spomenuti kečap – jer bi vas to moglo koštati simpatija cijelog grada! S druge strane, New York preferira klasičniji pristup koji je i nama dobro poznat, ali kečap ni ovdije nije prvi izbor kada su u pitanju dodaci.
Putujete li prema Atlanti naići ćete na čili hot dogove koji dominiraju scenom. Preliveni slojevima čilija, luka i možda malo ribanog sira, ovi hot dogovi zahtijevaju cijelu hrpu salveta! A ne smijemo zaboraviti ni Sonoran Dog, hrenovku omotanu slaninom, prekrivenu grahom, jalapeno papričicama, majonezom... Definitivno nije za one slabog apetita!
Mi smo vam ovaj put odlučili donjeti recept za Chicago Dog. Sočan, ukusan i sočan hot dog koji će nakon što ga prvi puta napravite, zasigurno često biti vaš izbor.
RECEPT ZA CHICAGO DOG
Trebat će vam:
4 goveđe hrenovke
4 peciva za hot dog s makom (ili obična ako nemate s makom)
4 žlice senfa
4 žlice jarko zelenog relisha
1 manji crveni luk, sitno nasjeckan
8 cherry rajčica, prerezanih na četvrtine
4 kisela krastavca (ili po želji manji krastavci narezani na štapiće)
8 papričica (ili feferona po želji)
Priprema:
Hrenovke skuhajte u kipućoj vodi ili ih pripremite na pari (oko 5 minuta). Ako želite dodatni okus, možete ih kratko zapeći na roštilju ili grill tavi. Peciva za hot dog lagano ugrijte na pari ili u pećnici kako bi postala mekana, ali pazite da ostanu sočna. Stavite kuhanu hrenovku u pecivo, dodajte žlicu senfa preko hrenovke. Na jednu stranu dodajte žlicu relisha, a na drugu sitno nasjeckani luk. Poredajte komadiće rajčice i stavite kiseli krastavac uz hrenovku. Na kraju dodajte dvije papričice. Ako imate sol od celera dodajte ju kako biste dobili autentičan okus Chicago Doga.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....