SAMO DOMAĆE

U KUHINJI S IVICOM PROPADALOM: Čačanska gica prasica/zagrebački odojak

 Mario Kučera
Kaj, ča, bre, bona kuhaš? Pravi multi-kulti fusion.

Svinjski but veličine 3 - 3,5 kg, špikovati s češnjima češnjaka. No- žem meso zasjeći na više mjesta i napuniti žličicama masti. Meso potom staviti na lim za pečenje i prekriti aluminijskom folijom pa ga staviti u pećnicu ugrijanu na 240 Celzijevih stupnjeva. Nakon sat vremena skinuti foliju i dodati 1 kg prethodno začinjenih mladih krumpira rezanih na pola te manji crveni luk pet-šest cherry rajčica pa sve vratiti u pećnicu. Smanjiti temperaturu na 180 Celzijevih stupnjeva i peći još sat, sat i pol. Služiti, naravno, toplo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
02. travanj 2025 00:51