Odmah uzmi dva

U začinskom bilju je tajna: Ovako pripremljeni kotleti iz svinjetine izvlače najbolje

 Ilia Nesolenyi/Getty Images/istockphoto
Ako ste poželjeli konkretni mesni obrok, tada bi vam se ovaj recept itekako mogao svidjeti, što zbog okusa, što zbog lakoće pripreme

Priprema: 30 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcija: 2-4

Sastojci:

  • 600 g svinjskih kotleta
  • 2 žlice senfa
  • 5-6 grančica timijana
  • 1 grančica ružmarina
  • 1 žličica dimljene crvene paprike
  • 3-4 režnja češnjaka
  • ulje
  • sol i papar

Priprema:

Senf, dvije žlice ulja i dimljenu papriku pomiješajte. Dodajte sol, papar i time natrljajte meso. Pustite da stoji u hladnjaku barem dva sata, a zatim na tavi zagrijte ulje, dodajte meso i ispecite ga na naglo.

Na sredini pečenja dodajte timijan i ružmarin u ulje, ubacite i režnjeve češnjaka te pustite da se peče tako da pusti aromu.

Meso izvadite iz tave i podlijte masnoćom.

Poslužite uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
05. travanj 2025 06:11