SLATKA PROMJENA

Umjesto klasičnih voćnih namaza, ovog proljeća napravite džem od rabarbare

 Piotr Krzeslak
Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka, a po želji možete dodati i začine poput đumbira ili cimeta

Trebat će vam:

500 g rabarbare

1 kg rabarbare

350 g šećera

2 žlice narančine korice po želji

4 žlice narančinog soka po želji

120 ml vode

Priprema:

U posudu ubacite nasjeckanu rabarbaru, šećer, vodu, narančinu koricu i sok. Kuhajte dok ne zvrije pa smanjite vatru i kuhajte još 45 minuta. Povremeno promiješajte. Džem mora biti gust, no imajte na umu da će postati još gušći kada se ohladi. Džem prebacite u čiste staklenke i držite ga u hladnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
17. travanj 2025 19:21