Pravo ljetno jelo

Umjesto samo s lukom, napravite krumpir salatu s tunom i graškom, odlična je!

 Nataliia Sirobaba/Getty Images
Ako vam se na ovim temperaturama ne stoji dugo pored štednjaka, tada će vas ovaj recep spasti, baš kao i jelo, koje kad ga ohladite, baš lijepo prija kad temperature rastu iznad 30 stupnjeva

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 3-4

Trebat će vam:

1 kg krumpira
2 konzerve tune
250 g graška
puno svježeg peršina
3 žlice grčkog jogurta
1 žlica majoneze
1 žličica senfa
sol i papar
maslinovo ulje
maslac
sok jednog ili dva limuna

Priprema:

Krumpir skuhajte i narežite na kockice. Stavite ga u posudu, dodajte procijeđenu tunu iz konzerve. Grašak bacite na tavu i pirjajte ga na maslacu. Kada postane slatkast, omekša i lijepo se obloži maslacem, maknite ga s vatre i dodajte tuni i krumpiru. Dodajte i puno peršina. U posebnoj posudici pomiješajte grčki jogurt, majonezu, limunov sok, sol, papar i senf. Sve dobro sjedinite, dodajte i maslinovo ulje pa pomiješajte s povrćem i tunom. Dobro protresite i poslužite toplo ili hladno. Po želji možete dodati i kuhana jaja te luk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2024 23:08