Uspješno do domaćeg kruha!

Naša Dajana ispekla je odličan kruh!

Ovo je recept koji će vas korak po korak voditi kroz pripremu kruha. Dajana je za lakši pristup stavila i kratki video kako zamijesiti tijesto. Korišteno je dvije vrste brašna (integralno i obično bijelo), predlažemo da se ovog puta držite recepta do najmanjih sitnica kako bi u potpunosti uspio.

Trebat će vam:

  • 425 g bijelog pšeničnog brašna
  • 50 g integralnog pšeničnog brašna (bio, mljeveno na kamen)
  • 375 g hladne vode
  • 5 g pšeničnih klica (sušenih)
  • 11 g soli
  • 5 g ječmenog slada (tekućeg)
  • 50 g prirodnog kvasa/startera sa 100%-tnom hidratacijom

Cijeli recept pročitajte OVDJE. (recept je na samom dnu bloga)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
18. travanj 2025 20:20