ZASITNO I UKUSNO

Varivo s keljom, piletinom i grahom za brzi ručak na žlicu usred užurbanog radnog tjedna

 Oksanakiian/Getty Images
Baš volimo ovakva bogata, zasitna jela uz koje nam treba još samo kriška dobrog kruha

Trebat će vam:

1 glavica luka

2 režnja češnjaka

300 g piletine

2-3 srednje mrkve

1 konzerva graha ili skuhani grah

1 manja glavica kelja

1 žličica crvene mljevene paprike

1 lovorov list

sol i papar

drugi začini po želji

ulje po želji

voda ili povrtni/pileći temeljac

Priprema:

Piletinu najprije narežite na kockice i zapržite je na dobro zagrijanom ulju. Izvadite iz posude pa na istu masnoću dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne dobije boju. Dodajte protisnuti češnjak, a odmah zatim i mrkvu narezanu na kolutiće. Pirjajte kratko pa podlijte tekućinom po želji (temeljac ili voda). Dodajte crvenu papriku, lovorov list, sol, papar i druge začine po želji, promiješajte i vratite piletinu. Krčkajte dok mrkva ne omekša. Dodajte grah i još tekućine po potrebi. Kuhajte 10-ak minuta pa na samom kraju ubacite nasjeckani kelj. Kuhajte dok ne povene. Poslužite uz krišku kruha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2025 07:22