
Šarena, hrskava i sočna, ova wok kombinacija paprike i piletine donosi brz, jednostavan i nutritivno bogat obrok koji osvaja na prvu. Spoj umaka od soje, kikirikija i žute, crvene i zelene paprike stvara odličnu ravnotežu slatkog i slanog, dok brza priprema na visokoj temperaturi čuva sve okuse i hranjive tvari. Idealno za one koji vole lagana, ali zasitna jela puna boja i tekstura. A ako se pitate zašto baš ovaj recept - odabrao ga je Đelo Hadžiselimović.
WOK S PAPRIKAMA I PILETINOM
Trebat će vam:
300 g filea od piletine
3 šarene paprike (žuta, crvena, zelena)
30 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
30 ml umaka od soje
50 g kikirikija (očišćenog)
sol i papar
Priprema:
Paprike očistite i narežite na veće komade. Piletinu izrežite na veće kockice. Pomiješajte maslinovo ulje i umak od soje. Na jakoj vatri dobro zagrijte wok, dodajte mješavinu ulja i umaka od soje te prepržite piletinu. Izvadite je te stavite paprike i kikiriki. Kada paprike omekšaju, vratite piletinu i kuhajte još nekoliko minuta te poslužite. Prema želji, kada je sve gotovo, možete nakapati malo sezamova ulja. Možete poslužiti s rižom azijskog porijekla.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....