RIBA ZA RUČAK

Za brz i jednostavan proljetni ručak napravite sočni losos s omiljenim šparogama

 Clarkandcompany/Getty Images
Osim lososa, koristiti možete i filete neke druge ribe po želji. Nježne šparoge posebno vole bijelu ribu...

Trebat će vam:

4 fileta lososa

1 vezica šparoga

3 žlice maslinova ulja

1 limun

5 režnjeva češnjaka

pola žličice soli

četvrt žličice papra

2 žlice svježe nasjeckanog peršina

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Stavite filete lososa na sredinu lima, a šparoge s jedne strane. U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, naribanu limunovu koricu i sok, usitnjene režnjeve češnjaka, sol, papar i peršin. Smjesu rasporedite po vrhovima lososa i šparoga kojima ste odrezali krajeve. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 12-15 minuta, vrijeme će varirati ovisno o debljini vašeg lososa. Izvadite iz pećnice i probodite vilicom da provjerite jesu li losos i šparoge mekani i lista li se riba. Poslužite uz svježu salatu ili omiljeni prilog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 01:50