ZABORAVLJENO JELO

Za brzi ručak radnim danom napravite slasne i brze tople sendviče iz pećnice

topli sendviči

 Ruslan Mitin/
Napravite podlogu od kiselog vrhnja ili umaka od rajčice i dodajte sastojke po želji

Trebat će vam:

2 baguettea

1 čašica kiselog vrhnja

2 žlice svježeg kopra ili peršina

100 g šunke

100 g topivog sira

2-3 mlada luka

4-5 kiselih krastavaca

20 g maslaca

sol i papar

Priprema:

Kruh najprije prepolovite po dužini. Premažite ga otopljenim maslacem sa svih strana. U posudi pomiješajte kiselo vrhnje sa začinskim biljem, solju i paprom. Premažite kruh, a zatim dodajte sir, šunku i sitno sjeckane krastavce. Ubacite u pećnicu zagrijanu na 200 Celzijevih tupnjeva na otprilike 15 minuta, dok se sir ne otopi, a kruh postane hrskav. Na kraju pospite sjeckanim mladim lukom. Poslužite vruće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
18. travanj 2025 12:17