BRZO GOTOVO

Za dobar ručak treba vam konzerva tune, vezica mladog luka, limun i 30 minuta za pripremu

 Deposit Photo/
Zaboravite na umak od rajčice i tjesteninu s tunom napravite na ovaj, još jednostavniji način

Trebat će vam:

2 konzerve tune

1 vezica mladog luka

1 žličica kapara

300-400 g tjestenine

1 limun

maslinovo ulje

sol i papar

Priprema:

Najprije nasjeckajte sav mladi luk na sitno. Manji dio, oko 2-3 žlice, odvojite za poslije, a ostatak kratko pirjajte na dobro zagrijanom maslinovu ulju. Za to vrijeme neka vam se grije i posoljena voda za tjesteninu. Luku dodajte ocijeđenu tunu, kratko pirjajte i dodajte kapare i sok pola limuna. Dodati možete i limunovu koricu. Začinite soli i paprom te dodajte začinsko bilje po želji. Kad je tjestenina kuhana, prebacite je u tavu s tunom, dodajte malo vode od kuhanja, dobro promiješajte i na kraju dodajte još malo maslinova ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
26. ožujak 2025 02:33