ZA KUĆNE SLASTIČARE

Za kremaste slastice: evo provjereno dobrog recepta za slastičarsku kremu

 Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Ovu kremu koristiti možete za premazivanje prhkog tijesta i pite, za torte i kolače, a njime možete puniti i krafne te druga peciva

Trebat će vam:

340 ml mlijeka

50 g šećera

1/2 mahune vanilije

14 g gustina

20 g glatkog brašna

4 žumanjka

25 g maslaca

Priprema:

Pomiješajte žumanjke, gustin i brašno sa 100 ml mlijeka. Sastružite zrnca vanilije s mahune i zakuhajte s ostatkom mlijeka. Kuhajte i ostatak korice mahune kako biste maksimalno iskoristili okus vanilije. Kad mlijeko zavrije, izvadite koricu mahune, dodajte malu količinu vrućeg mlijeka u smjesu sa žutanjkom pa sve vratite u lonac i kuhajte dalje dok krema ne postane gusta i sjajna. Obavezno čekajte da krema proključa prije nego što ju uklonite s vatre. Dodajte maslac, dobro izmiksajte i prekrijte plastičnom folijom kako se u dodiru s kremom ne bi stvorila debela korica. Kad se krema ohladi, još jednom dobro izmiksajte. Stavite na hlađenje i koristite po potrebi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 21:00