RUČAK NA ŽLICU

Za ovo varivo od leće i mrkve trebat će vam samo 7 sastojaka i pola sata vremena

 Maica
Brzo i jednostavno varivo savršen je odabir za zimski ručak usred tjedna...

Trebat će vam:

300 g leće
1 glavica luka
1 češanj češnjaka
100 g slanine
2 mrkve
1 korijen pastrnjaka
300 ml povrtnog temeljca
1 list lovora
Sol i papar

Priprema:

Slaninu narežite na kockice pa je malo prepržite. Nasjeckajte luk i češnjak, pa ih dodajte na slaninu. Dinstajte. Očistite i narežite mrkvu i pastrnjak. Dodajte ih na slaninu. Dodajte leću, zalijte temeljcem, dodajte lovor, posolite i kuhajte dok se leća ne skuha, odnosno mrkva i pastrnjak postanu mekani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
15. travanj 2025 10:17