![25840308](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/23/k_25840308_640.jpg)
Trebat će vam:
230 g suhih špageta ili fettuccina
3 žlice maslaca
2 režnja češnjaka
1 fermentirani limun
40 g ribanog parmezana
dodatni parmezan za posipanje
krupnija sol
papar
Priprema:
U srednje velikoj posudi pustite da posoljena voda zavrije. Kuhajte tjesteninu al dente prema uputama proizvođača. Sačuvajte šalicu vode od kuhanja, a zatim procijedite tjesteninu. Kada je tjestenina gotovo kuhana, u dubljoj tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte usitnjeni češnjak i pirjajte ga pola minute. Pripazite da vam ne zagori pa ako tjestenina nije spremna, radije maknite tavu s vatre. Čim ocijedite tjesteninu ubacite je još vruću u tavu s češnjakom. Ulijte pola sačuvane vode od kuhanja. Pojačajte malo vatru i pomoću hvataljki za hranu počnite podizati tjesteninu kako biste je ravnomjerno prekrili umakom od maslaca i češnjaka. Radite to sve dok umak ne postane sjajan i ne prekrije svu tjesteninu. Ako vam se tjestenina u tavi počne lijepiti, dodajte polako žlicu ili dvije sačuvane vode od kuhanja. Naribajte koricu limuna na tjesteninu, a zatim iscijedite malo soka. Posipajte ribanim parmezanom i dobro promiješajte. Sir će vjerojatno isprva biti grudast, no nastavite hvataljkama miješati tjesteninu, dodajući po potrebi tekućinu od kuhanja. Kušajte pa ako vam nije dovoljno slano dodajte prstohvat soli i mljeveni crni papar te dalje miješajte. Poslužite vruće i posipano s još malo parmezana i mljevenim paprom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....