Društvena mreža TikTok mjesto je gdje mnogi gastro entuzijasti često pokazuju svoju kreativnost. Od svakodnevnih namirnica koje gotovo svi imamo kod kuće, mnogi od njih odlučili su se poigrati i stvoriti odličan snack koji će oduševiti one koji žele zamjenu za čips, kokice i slične grickalice. Ono što je mnoge možda privuklo kada je u pitanju recept je njegova jednostavnost s obzirom na to da ga svatko može isprobati, bez obzira na kulinarsko iskustvo.
Pasta Chips, odnosno čips od tjestenine, definitivno je vrijedan kušanja. A mi vam donosimo recept za nju kao i za odličan umak s kojim ga možete spariti već danas.
RECEPT ZA PASTA CHIPS
Trebat će vam:
250 g tjestenine
2 žlice maslinovog ulja
4-5 žlica ribanog parmezana
1/2 žlićice češnjaka u prahu
1/2 žličice mediteranske mješavine začina
sol
papar
Priprema:
Skuhajte tjesteninu prema uputstvima za kuhanje kako bi vam bila al dente. Ocijedite tjesteninu i vratite u zdjelu. Dodajte maslinovo ulje, parmezan i začine. Ubacite u pekač i pecite 15 minuta na 200 stupnjeva, a ukoliko pečete u pećnici, pecite 20-25 minuta.
CRVENI UMAK ZA PASTA CHIPS
Trebat će vam:
2 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
400 g konzerviranih pelata ili pasiranih rajčica
1 žličica šećera
1 žličica mljevene crvene paprike (slatke ili dimljene, po želji)
1/2 žličice čilija u prahu (po želji, za pikantnost)
1/2 žličice sušenog origana ili bosiljka
sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu
1 žlica soka od limuna ili limete
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u malom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte 1-2 minute dok ne zamiriše, pazeći da ne zagori. Dodajte pelate ili pasirane rajčice. Ako koristite pelate, zdrobite ih kuhačom kako biste dobili glatku teksturu. Umiješajte šećer, mljevenu crvenu papriku, čili u prahu (ako volite pikantno), origano ili bosiljak. Dodajte sol i papar po ukusu. Smanjite vatru i pustite da umak lagano krčka 15-20 minuta, povremeno miješajući, dok se ne zgusne i okusi se prožmu. Kad je umak gotov, umiješajte sok od limuna ili limete za svježinu. Umak možete poslužiti topao ili hladan, ovisno o preferencijama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....