TRADICIONALNI RECEPTI

Zagorska potica 3u1

 Maja Danica Pećanić
* Recept Slavice Krklec

Za tijesto:

40 dag glatkog brašna
½ kocke kvasca
malo soli i šećera
1 dl ulja

Za nadjev:

20 dag svježeg sira
3 jaja
1 kg žute buče
20 dag oraha

Maja Danica Pećanić

Priprema:

Umijesiti tijesto, razvaljati i staviti u pleh tako da se tijesto podigne malo i po rubovima. Nadjev: buče skuhati u slanoj vodi, ocijediti. Jaja izmiješati, posoliti i staviti unutra sir. Dodati ocijeđene buče i orahe. Tako zajedno pomiješane sastojke staviti na tijesto, rubove tijesta presaviti po nadjevu. Premazati žutanjkom. Peći na 180°C 30 min.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
15. travanj 2025 06:23