
Zagorski se puran uvelike razlikuje od tovljenog, a u našem restoranu pripremamo samo one iz provjerenog izvora - rekao nam je chef kuhinje zagrebačkog restorana Okrugljak Zoran Lugarić koji ga je odmah počeo pripremati. Jednog su odlučili peći cijelog, a batak i zabatak drugog završili su, naravno, na mlincima, potom su nastale fine, mekane i sočne rolade od bijelog mesa, a svidjela nam se i ideja što napraviti s ostatkom pečenke: poslužiti je kao salatu na ukiseljenim vrganjima i tikvi.
Confitirani pureći batak s kremom od buče
.jpg)
Confitirani pureći batak s kremom od buče.
Pečena zagorska purica
.jpeg)
Pečena purica s povrćem.
Punjena pureća prsa s umakom od kestena

Punjena pureća prsa u umaku od kestena.
Jesenska salata od mariniranih purećih prsa s bučom i vrganjima

Jesenska salata od mariniranih purećih prsa s bučom i vrganjima.
Komentari
0