RUČAK IZ PEĆNICE

Zapečena riža sa šampinjonima, rajčicom, paprikom, kobasicama i parmezanom

 Lauripatterson
Rižu na ovaj način možete pripremiti i s drugim sezonskim povrćem, a dodati možete i mesne ostatke od dana prije

Trebat će vam:

1 luk
3 režnja češnjaka
100 g šampinjona
2 paprike
2 kobasice
400 g pelata
150 g riže
150 ml temeljca ili vode
2 žlice maslaca
50 g parmezana
sol, papar
maslinovo ulje

Priprema:

Maslinovo ulje zagrijte na tavi pa dodajte sitno sjeckani luk. Pustite da se zastakli, a zatim dodajte i češnjak. Nakon minute ubacite papriku narezanu na trakice, očišćene gljive i kobasicu koju ste prethodno nasjeckali na kolutiće pa pirjajte oko 5 do 10 minuta. Dodajte rižu, kratko tostirajte. Dodajte i pelate i temeljac ili vodu. Sve dobro promiješajte, začinite soli i paprom, dodajte maslac pa još jednom promiješajte. Prebacite u posudu za pečenje i prekrijte poklopcem ili folijom. Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata ili dok riža gotovo ne omekša. Pospite sirom i pecite još 10 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 14:43