
Za mesne okruglice:
400 g mljevene junetine (ili mješavine junetine i svinjetine)
1 jaje
50 g krušnih mrvica
30 g naribanog parmezana
2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
1 žlica svježeg peršina (sitno nasjeckanog)
1 žličica suhog origana
sol i papar po ukusu
2 žlice maslinovog ulja (za prženje)
Za umak:
1 žlica maslinovog ulja
1 manji luk (sitno nasjeckan)
2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
1 konzerva (400 g) nasjeckanih rajčica
1 žličica šećera
1 žličica suhog origana
sol i papar po ukusu
150 g naribane mozzarelle
30 g naribanog parmezana
Priprema:
Pomiješajte mljeveno meso, jaje, krušne mrvice, parmezan, češnjak, peršin, origano, sol i papar. Oblikujte okruglice veličine oraha. U tavi zagrijte maslinovo ulje i pržite okruglice 5-7 minuta dok ne postanu zlatno smeđe. Izvadite ih i stavite sa strane. U istoj tavi pirjajte luk 3-4 minute, dodajte češnjak i pirjajte još 1 minutu. Umiješajte rajčice, šećer, origano, sol i papar te kuhajte 10 minuta. U vatrostalnu posudu stavite umak, rasporedite okruglice, pospite mozzarellom i parmezanom. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 15 minuta dok sir ne postane zlatno smeđi i mjehurićav.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....