ZDRAVO I JEDNOSTAVNO

Zapečeni batat s feta sirom i keljom – savršena ideja za lagani ručak

Ovo jelo je odličan izbor za lagani ručak ili večeru, a može poslužiti i kao toplo predjelo na svečanijem stolu

PEČENI BATAT PUNJEN FETA SIROM I KELJOM

Trebat će vam:
2 veća batata, dobro oprana
2 žličice maslinovog ulja
100 g svježeg kelja (ili blitve), narezanog na trakice
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
100 g feta sira, zdrobljenog
sol i papar po ukusu
prstohvat čilija (po želji)

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Batate probodite vilicom, premažite maslinovim uljem i pecite na papiru za pečenje 35 - 40 minuta, dok ne omekšaju. U međuvremenu, na malo ulja pirjajte nasjeckani češnjak 30 sekundi, zatim dodajte kelj i pirjajte 4 - 5 minuta, dok ne omekša. Začinite solju, paprom i po želji čilijem. Pečene batate zarežite po dužini, lagano pritisnite krajeve i vilicom izgnječite sredinu. Napunite keljom i pospite fetom. Po želji vratite u pećnicu još 5 minuta da se feta zapeče. Poslužite uz malo limunovog soka za svježinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
14. travanj 2025 08:22