
PEČENI BATAT PUNJEN FETA SIROM I KELJOM
Trebat će vam:
2 veća batata, dobro oprana
2 žličice maslinovog ulja
100 g svježeg kelja (ili blitve), narezanog na trakice
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
100 g feta sira, zdrobljenog
sol i papar po ukusu
prstohvat čilija (po želji)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Batate probodite vilicom, premažite maslinovim uljem i pecite na papiru za pečenje 35 - 40 minuta, dok ne omekšaju. U međuvremenu, na malo ulja pirjajte nasjeckani češnjak 30 sekundi, zatim dodajte kelj i pirjajte 4 - 5 minuta, dok ne omekša. Začinite solju, paprom i po želji čilijem. Pečene batate zarežite po dužini, lagano pritisnite krajeve i vilicom izgnječite sredinu. Napunite keljom i pospite fetom. Po želji vratite u pećnicu još 5 minuta da se feta zapeče. Poslužite uz malo limunovog soka za svježinu.
Komentari
0