UZ SEZONSKU SALATU

Zapečeni krumpir s kobasicom i sirom dobra je ideja za brzi ručak usred tjedna

 Alleko
Koristite kvalitetne kobasice i svakako razmislite da kombinaciji dodate i šaku omiljenog začinskog bilja

Trebat će vam:

1 kg krumpira
2 para kobasica
100 g topljivog sira
1 čašica kiselog vrhnja
5 žlica mlijeka
1 jaje
sol i papar

Priprema:

Krumpir najprije skuhajte u slanoj vodi, pustite da se ohladi pa ga očistite i narežite na ploške. Posudu za pečenje premažite maslacem. Na dno složite jedan sloj krumpira, a zatim dodajte kobasicu koju ste narezali na manje komade. Pospite ribanim sirom, a zatim dodajte još krumpira. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka. Na vrh dodajte još sira. U posudi pomiješajte vrhnje, mlijeko i jedno jaje. Začinite soli i paprom i dobivenom smjesom prelijte krumpir, kobasice i sir. Stavite u pećnicu na 30 minuta na 200 stupnjeva. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
26. ožujak 2025 10:10