Zapečeni oslić sa cherry rajčicama

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 oslića srednje veličine
  • 6-8 cherry rajčica
  • 1 mladi češnjak
  • 1/2 nešpricanog limuna
  • 1,5 dl bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • 1 žlica krušnih mrvica
  • ribani parmezan
  • timijan
  • ružmarin
  • sol l papar

Priprema

1. korak
Osliće očistite, odstranite im glave ili zamolite da to za vas učine u ribarnici. Ako su oslići veći svaki isjecite na dva komada. Oslić posolite i popaprite pa stavite u posudu za pečenje, naokolo poslažite cherry rajčice, grančicu ružmarina, timijan, limun (obavezno nešprcani) narezan na kolutove te češnjak narezan na kolutiće (i
bijeli i zeleni dio češnjaka).

2. korak
Prelijte maslinovim uljem i bijelim vinom te pecite pod folijom oko pola sata. Maknite tada foliju te pospite ribu mješavinom krušnih mrvica i parmezana i pustite da se sve skupa zapeče. Ribu servirajte s lisnatom salatom kojoj pridodajte nasjeckani mladi luk. Začinite kvasinom i maslinovim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 00:49