SOČNO I JENDOSTAVNO

ZAŠTO JEDEMO LOŠU PILETINU? Evo jednostavnog i dobrog recepta!

closeup of roast chicken and oven potatoes
Piletina je generalno dobro prihvaćena zbog svog neutralnog okusa, ali treba ju znati pripremiti jer često zna ispasti suha i nezanimljiva. Predlažemo da probate ovaj recept!

Prilikom pečenja pripazite da:

  1. Položite piletinu s kožom prema dolje, na zagrijano ulje i to sigurno sigurno nekoliko minuta, a zatim okrenite.
  2. Ako je moguće da je okrenite piletinu samo jednom, tako će vam biti hrskava i dobiti lijepu boju.
  3. Na kraju samo naribajte malo limunove korice i prelijte svježe iscjeđenim limunovim sokom.
  4. Limun se dobro slaže uz kadulju pa možete poslužiti piletinu uz nekoliko listića svježe kadulje.

Sastojci:

3 žlice maslinova ulja
4 pileća zabatka
sol
svježe mljeveni crni papar
pola iscjeđenog limuna i limunova korica
malo listića kadulje

Priprema:

Stavite maslinovo ulje u široku tavu na srednje jaku vatru. Prije pečenja piletinu natrljajte krupnijom soli i paprom. Kad se ulje zagrijalo stavite piletinu, s kožom prema dolje, na tavu i pustite da se peče nekoliko minuta bez okretanja. Pokušajte je peći što duže bez okretanja, ako je moguće i desetak minuta na slabijoj vatri i da je okrećete samo jednom. Zatim je okrenite i prelijte limunovim sokom te naribajte malo limunove korice. Nakon okretanja piletine morate peći najmanje desetak minuta na laganijoj vatri, ako ne i duže kako bi se piletina dobro ispekla i oko kosti. Poslužite s malo maslinova ulja i listića kadulje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2024 07:34