HRSKAVE I SLASNE

Zašto pohane tikvice ne biste pripremili u pećnici? Imamo jednostavan recept

 From_my_point_of_view
Tikvice mogu biti jednako hrskave i slasne čak i ako ih, umjesto u ulju, pripremate u pećnici

Trebat će vam:

3 veće tikvice
200 g panko ili običnih krušnih mrvica
100 g parmezana ili drugog tvrdog sira
100 g brašna
2 jaja
sol, papar
maslinovo ulje

Priprema:

Tikvice najprije operite, narežite na željenu veličinu i posolite. Pustite da otpuste vodu pa ih obrišite papirnatim ručnikom. Pećnicu najprije zagrijte na 200 Celzijevih stupnjeva i pripremite tri zdjelice. U jednu stavite krušne mrvice s parmezanom ili drugim sirom po želji, sol i papar. U drugu stavite brašno, a u treću umućena jaja. Tikvice najprije umočite u brašno, zatim u jaja, a zatim u krušne mrvice. Rasporedite ih po papiru za pečenje i poprskajte s malo maslinova ulja. Pecite oko 20 minuta dok ne postanu hrskave i poprime zlatnu boju. Poslužite odmah uz umak po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 16:40