KLASIK S POMAKOM

Zašto u zapečeni grah ne biste ubacili i fileke? Imamo provjereni recept iz restorana Kod bake

 Neja Markicevic/Cropix
U potrazi za raznovrsnijom ponudom fileka obratili smo se Zdravku Andriju, vlasniku restorana Kod bake u Kapelici kod Garešnice

Trebat će vam:

1000 g fileka
1000 g graha iz konzerve (crveni, bijeli, šareni prema želji)
1000 g luka
300 g češnjaka
500 g paprike
300 g rajčice
300 g slanine
3 dl masnoće
5 dl tekuće rajčice (pasata)
150 g krušnih mrvica
začini

Priprema:

Na masnoći kratko popržiti povrće, desetak minuta, zatim dodati prethodno prokuhane fileke, slaninu, procijeđen i opran grah, češnjak, začine i tekuću rajčicu. Kuhati 15 minuta, a za gustoću dodati krušne mrvice. Prebaciti u tepsiju, prekriti folijom i peći 20 minuta na temperaturi od 180 °C. Maknuti foliju i peći još 10 minuta na 200 °C.

image
Neja Markicevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 12:55