![31683365](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2023/12/27/k_31683365_640.png)
• oko 350 g očišćenih kozica
• 2 šalice temeljca od škampa
• 2 žlice pesta od sušenih rajčica
• 1 veći češanj češnjaka
• malo limunova soka
• maslinovo ulje
• stručak svježeg peršinovog lista
• 1 pakiranje svježih zelenih tagliatella
Na malo maslinovog ulja nekoliko sekundi prodinstajte protisnuti češnjak, zatim dodajte temeljac, kozice i pesto, prokuhajte 1 minutu da sve zavrije pa dodajte i zelene tagliatelle u tu tekućinu. Poklopite i kuhajte tjesteninu par minuta. Trebalo bi dodati još malo temeljca ili vode, ovisno o količini tjestenine. Po želji možete protisnuti još jedan češnjak, zalijte sve s još malo maslinova ulja, stavite i malo limunova soka te jelo servirajte s puno svježeg peršinovog lista. Ako je umak pregust i teško je promiješati tjesteninu, samo dodajte još malo tekućine. Bitno je ne prekuhati kozice, pa ako je vrijeme kuhanja tjestenine dulje od tri minute, radije je skuhajte sa strane.