MESNI SPECIJALITETI

Opasna konkurencija Rustici, otvoren je novi Batak restoran u Dubravi

I sami znate, nije ovo nov restoran na zagrebačkoj sceni - prvi je otvoren još 2011. na Rudešu, a već tada se pokazao kao popularno odredište za ljubitelje mesnih specijaliteta s roštilja

Istočni dio Zagreba, od Dinamova stadiona pa sve do Sesveta, već neko vrijeme osjeća manjak dobrih restorana. Kroz godine scena se, naime, svela na zalogajnice koje nisu mogle zadovoljiti veće zahtjeve, no čini se da se situacija sada mijenja. Naime, u srijedu, 19. ožujka, na adresi Avenija Dubrava 122, otvoren je prvi Batak restoran u istočnom Zagrebu.

image
Salty Business/Batak

Prostran, modernog interijera i ugodnog ambijenta, Batak će, uopće ne sumnjamo, i ovdje privući brojne goste, prije svega stanovnike Dubrave i njihove goste, koji su žudjeli za novim kvartovskim restoranom. Uostalom, s obzirom na to da u Dubravi živi više od 90 tisuća ljudi, a konkurencije gotovo da i nema, izuzev Rustice kod Stanice za Tehnički pregled na okretištu Dubrava u koju rado zalaze ljubitelji mesa, nova lokacija ovog lanca mogla bi brzo postati vrlo posjećena, ako što je slučaj i u drugim kvartovima i u drugim gradovima.

A Batak restoran nije nov na zagrebačkoj sceni - prvi je otvoren 2011. godine na Rudešu i već tada se pokazao kao popularno odredište za ljubitelje mesnih specijaliteta s roštilja. Zbog uspjeha tog koncepta, Batak je brzo počeo širenje na još nekoliko lokacija u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj, no tek sada je stigao i u Dubravu. Prethodili su mu restorani u Zaprešiću, Puli, Rijeci, Zadru, Čakovcu, Splitu, Velikoj Gorici i Osijeku. No jedno im je svima isto - prepoznatljiva ponuda restorana: mazalice, ćevapi u kajmaku, gurmanske pljeskavice, punjena vješalica i slični mesni specijaliteti koji su već stekli vjernu publiku, ali i ugodan i moderan ambijent.

S obzirom na to da ovaj dio grada dosad nije imao toliko opcija za kvalitetan obrok izvan segmenta brze hrane, Batak bi lako mogao postati pravi hit među lokalnim stanovnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2025 23:29