![36134956](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/02/k_36134956_640.jpg)
1 pile, cca 2 kg 1 čajna žličica baharat začinske mješavine 1 čajna žličica sjemenki komorača 4 režnja češnjaka 2 dcl maslinova ulja 2 žlice svježeg ružmarina sol, crveni papar |
![Zagreb, 221116.
Tvrtko Sakota iz Rougemarina pripremio je pecenke za svecani blagdanski stol.
Ta mesa marinirana i pripremljena za pecenje mogu se izmedju ostale mesne ponude kupiti u njihovoj mesnici Sandoku u neposrednoj blizini restorana.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/12/6/17/rougemarin-pecenka3-221116.jpg)
Otkoštiti pile od svih kostiju da dobijete čisto meso. Smiksati baharat, sjemenke komorača, češnjak, 1 dl maslinova ulja, sol, crveni papar i napraviti pastu. Namazati pile izvana i iznutra, zarolati i zavezati špagom te ostaviti nekoliko sati, najbolje preko noći. Krumpir narezan na krupne komade začiniti solju, ružmarinom i preostalim maslinovim uljem. Sve zamotati u papir za pečenje pa u aluminijsku foliju i peći 3 sata na 14O stupnjeva. Odmotati i pojačati gornji grijač na 200 stupnjeva pa peći još 15 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....