Kineska kuhinja

Slatko kisela piletina s rižom

Zaboravite na dostavu, pripremite sami svoj kineski specijlaitet!
 Getty Images/iStockphoto

Ova lagana i blago pikantna piletina će oduševiti sve ljubitelje kineske klope. Poslužite ju uz obično kuhanu bijelu rižu ili uz vaš omiljeni prilog, tu nema pravila!

Trebat će vam:

450 g Ledo Sataraša
400 g piletine bez kože i kosti
200 g riže
2 režnja češnjaka
3 žlice biljnog ulja
1 žlica sitno naribanog đumbira
sol i papar

Za umak:

250 ml soka ananasa
4 žlice rižinog ili jabučnog octa
4 žlice šećera
1 žlica koncentrata rajčice
2 žlice sojinog umaka
3 žlice vode
4 žličice gustina
1/2 žličice mljevene ljute ili slatke paprike

Chinese chicken sweet and sour sauce, served with rice and vegetables on woodboard
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Narezati piletinu na komadiće, lagano posoliti i popapriti te pirjati na malo jačoj vatri na 2 žlice ulja dok se do kraja termički ne obradi – oko 10 minuta. Na 1 žlici ulja na umjerenoj vatri pirjati mješavinu smrznutog povrća zajedno s češnjakom i đumbirom oko 10 minuta. Gustin pomiješati sa 3 žlice vode te ih uz ostale sastojke za umak dodati povrću. Kuhati oko 5 minuta, a pred kraj u umak dodati i piletinu. Piletinu u umaku poslužiti s rižom koju treba skuhati prema uputama s pakiranja.

Isprobajte i ukusne rezance s povrćem (Chow Mein) te svima nam dobro poznate povrtne rolice!

,

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 13:43