Vinske večeri u Val Marini - Bolfan

Hvar, 02.07.2013. – Na drugoj po redu Vinskoj večeri u restoranu Val Marina, održanoj u petak, 28.06.2013., svoja vina je predstavila vinarija Bolfan.

Bolfan je hrvatska vinarija, poznata po brojnim nagrađivanim vinima, čiju kvalitetu je u nekoliko navrata nagrađivao i prestižni svjetski časopis za vina, Decanter.

Vinarija Bolfan svoja vina uzgaja na brežuljcima Hrvatskog Zagorja, na području s dokazanom više stoljetnom tradicijom uzgoja vinove loze i pravljenja vina.

Predstavnici vinarije na večeri bili su gospodin Tomislav Bolfan i gospođa Veronika Ujević, oboje somelierri, koji su prije početka večere u vinskom kutku restorana predstavili vinariju i vina koja su se posluživala uz večeru i odgovarali na pitanja gostiju.

Nakon kratkog druženja s gostima uslijedila je večera.

Vina poslužena na večeri bila su: Rose Bolfan 2011, Sauvignon Bolfan 2012 (nagrađeno nagradom Decanter), Rajnski rizling Bolfan 2011 (nagrađeno nagradom Decanter), Pinot Crni Bolfan Primus 2009 (nagrađeno nagradom Decanter) i Traminac Bolfan Paidia 2011.

Vinske večeri u Val Marini zamišljene su i stavljene u realizaciju kao program kojim će se tijekom 12 tjedana ove sezone našim gostima u Hvaru predstaviti najbolje od hrvatske enologije i gastronomije. Vođeni uvjerenjem da naši gosti žele upoznati hrvatsku ponudu vina i jela, a i činjenicom da hrvatska priča o vinima još uvijek stoji neispričana svijetu, tijekom Vinskih večeri nudimo upravo to.

Svakog petka jedna hrvatska vinarija predstaviti će sebe i svoja vina na terasi restorana Val Marina u Hvaru. Iako je uobičajeno da hrana bude praćena vinima i prema pripremljenoj hrani se bira i poslužuje vino, ovaj put smo napravili iznimku i prvo vinar nama predlaže vina, a onda chef restorana Val Marina, Mario Bobanović prema njima slaže večeru od 4 do 5 sljedova koja odgovara uz predložena vina.

Već se veselimo slijedećem petku, 05.07.2013., kada će nam se pridružiti vinarija Trapan koja će predstaviti svoju priču o hrvatskim vinima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 06:53