U čuvenoj splitskoj ulici Obrov, gdje poklonici kulta gastronomije neskriveno uživaju, ove će se godine po drugi put organizirati natjecanje Najbrži nož. Posebno veseli da su organizatori osigurali izdašne nagrade, a glavna iznosi 1000 eura!
Kako su rekli u Splitu - krenule su sajamske kućice, koncerti i druženja, a na adventskoj čaroliji u ulici Obrov, 13. prosinca moramo biti jer se održava natjecanje koje spaja ljubav prema gastronomiji i adrenalinu pod egidom – režimo kapulu i pobijedimo!
Besa Me Mucho ekipa (Corto Maltese, Pandora Box, Pinku…) donosi nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje kuhinje, hrane i dobrog društva. Ovaj događaj, Najbrži nož, posvećen je najvažnijem alatu svakog kuhara – nožu, okuplja vrhunske profesionalce i one najmlađe talente u izazovu koji nije samo test vještine, već i čista demonstracija gastronomskog majstorstva.
Zašto je kapula zvijezda večeri?
Svako jelo, od jednostavnih domaćih specijaliteta do najsloženijih kreacija u restoranima s Michelinovim zvjezdicama, počinje s osnovama – rezanjem kapule (luka). Pravilno, brzo i precizno sjeckanje nije samo stvar tehnike već i čitave filozofije kuhanja. Kapula je temelj, a nož alat koji pretvara ideju u stvarnost. I upravo zato ovaj događaj slavi tu osnovnu, ali ključnu vještinu.
U programu, gdje natjecatelji, ali i žiri ostaju bez daha, dijele se nagrade od 300 pa sve do čak 1000 eura. Mogu se kandidirati sve generacije – doslovce od 7 do 77 godina. Kako kažu organizatori, "mogu i stariji, ali njima je bolje s nama popiti čašu vina nego plakati…"
Organizacija počinje natjecanjem za Najbrži Nož u 15 sati. Profesionalni kuhari pokazat će svoje umijeće u rezanju kapule pred stručnim sucima, a ključ uspjeha su brzina i preciznost. Dva sata kasnije započinje natjecanje Najbrži Nožić, gdje mladi kuhari do 18 godina imaju priliku pokazati svoj potencijal i osvojiti ne samo priznanje već i priliku života – stažiranje u restoranu LD na Korčuli, jednom od gastronomskih dragulja Hrvatske s Michelinovom zvjezdicom.
Natjecatelji će biti pod budnim okom članova žirija Davida Skoke, Ivana Pažanina i Marka Gajskog, glavnog chefa LD restorana. U kategoriji Najbrži Nožić, suci su i Toni Boban, Dino Šeparović te Filip Mihanović – ikone nove splitske gastronomske scene.
Zaokruživanje gastro događaja donosi pravi vizualni i kulinarski spektakl. U 19 sati, chef David Skoko izvest će majstorsku demonstraciju filetiranja svježe jadranske tune. Svaki pokret noža bit će poput plesa – precizan, elegantan i fascinantan. Fileti će odmah pronaći put do kuhinja restorana Corto Maltese i PiNKU fish & wine, gdje će postati dijelom ekskluzivnog jelovnika te večeri.
Ovogodišnje natjecanje nije samo događaj – to je proslava gastronomije, tradicije i inovacije. Dok kuhari odmjeravaju snage u izazovima, publika će uživati u toploj adventskoj atmosferi, mirisima kuhanog vina, zvukovima smijeha i energiji koja će se osjećati u zraku.
Obrov čeka – pridružite se gastronomskoj magiji u ulici gdje na 50 koraka možete uživati u mirisima i okusima izvorne gastronomije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....