UPUHH F&B Academy 2025.

Gastronomska izvrsnost u fokusu: Druga konferencija o trendovima u hrani i piću

Hrvatska gastronomija ima bogatu tradiciju i vrhunske sastojke, ali ono što nas može istaknuti na globalnoj sceni je sposobnost da kroz hranu ispričamo priču o našem podneblju, kulturi i načinu života

U organizaciji Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) započela je druga po redu konferencija posvećena istraživanju i prepoznavanju najnovijih trendova u svijetu hrane i pića,”UPUHH F&B Academy 2024”. Dvodnevna konferencija realizirana u partnerstvu s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Hrvatskim sommelier klubom okupila je više od 120 ugostiteljskih i hotelijerskih stručnjake iz cijele Hrvatske, a sudionici su imale prilike čuti najnovije trendove u svijetu hrane i pića.

image
Ana Svrnjak
image
Ana Svrnjak

“Hrana i piće postaju sve važniji motivi dolaska gostiju,te su u tom segmentu napravljeni veliki iskoraci u Hrvatskoj. No sektor se suočava s brojnim izazovima koje su ujedno i prililke od dinamičnih promjena u preferencijama gostiju, promjena među zaposelnicim,fokus na lokalne namirnice i održivost, digitalizacije. Upravo smo na te teme dali uvid u posljedenje trendove i primjere dobre pakse.” izjavio je Bernard Zenzerović, direktor UPUHH-a.

image
Ana Svrnjak

Konferencija je naglasila kako je za uspjeh u gastronomskom turizmu ključno ponuditi gostima autentičnost, emociju i jedinstveno iskustvo. Izv. prof. dr. sc. Krešimir Mikinac s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu istaknuo je: "Gosti danas ne traže samo obrok, već doživljaj. Hrvatska gastronomija ima bogatu tradiciju i vrhunske sastojke, ali ono što nas može istaknuti na globalnoj sceni je sposobnost da kroz hranu ispričamo priču o našem podneblju, kulturi i načinu života. Autentičnost, emocija i iskustvo ključni su elementi koji gostima ostaju u sjećanju i zbog kojih se vraćaju."

image
Ana Svrnjak

Program ovogodišnje konferencije uključuje bogat sadržaj i vrhunske stručnjake iz svijeta gastronomije i ugostiteljstva. Više od 35 renomiranih predavača – vodećih chefova, sommeliera i F&B stručnjaka – podijelit će svoje znanje i iskustvo. Među njima su Jeffrey J Vella (Maistra), Rudi Štefan (Pelegrini), Kristijan Harjač (Noel), Vincenzo Aiosi (Les Roches), Janez Bratovž (JB Restaurant Ljubljana), Zdravko Tomšić (Chef), Katarina Vrenc (Sopal), Robert Benzia (Ganeum) i mnogi drugi. Sudionici imaju priliku sudjelovati na osam praktičnih radionica posvećenih kuharstvu, vinu, kavi i koktelima, kao i poslušati inspirativna predavanja o globalnim F&B trendovima, marketingu u gastronomiji, održivosti te tehnološkim inovacijama.

image
Ana Svrnjak
image
Ana Svrnjak
image
Ana Svrnjak

Osim edukativnog dijela, konferencija pruža jedinstvenu priliku za ekskluzivno umrežavanje s vodećim stručnjacima iz industrije, stvarajući prostor za razmjenu ideja i razvoj novih suradnji. Ovaj značajan događaj podržali su premium sponzori Laserline, Aminess, Nektar Natura, Ministarstvo turizma i sporta, kao i brojni partneri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2025 23:13