
Prošlo je već nekoliko mjeseci otkako je Goran Kočiš, nagrađivani chef koji je zagrebačkom restoranu Noel svojevremeno priskrbio Michelinovu zvjezdicu, došao u popularni zagrebački bistro Nico‘s kako bi im pomogao složiti jelovnik i organizirati kuhinju. Nakon što je u veljači predstavio rezultate kreiranja novih jela, došao je red da u kuhinji odrade i prvo gostovanje. Ljubitelji vrhunske gastronomije, rekao nam je chef Kočiš, imati će tako priliku uživati u jedinstvenom kulinarskom događaju, koji je najavljen za 24. travnja 2025. s početkom u 19 sati, kada im u goste dolazi Ante Vukadin, pobjednik posljednje sezone kulinarskog showa MasterChef Hrvatska.
Vukadin će, naime, udružiti snage s našim renomiranim chefom, kako bi gostima priredili ekskluzivnu večeru u šest sljedova. Svaki od sljedova bit će pomno osmišljen i sljubljen s vrhunskim vinima vinarije KNEBU iz Tomislavgrada, pružajući gostima jedinstveno gastronomsko iskustvo, ali i priliku da se upoznaju kako s mladim chefom, tako i s vinima zagrebačkog poduzetnika Ivice Dilbera, koji je prve vinograde na očevoj zemlji posadio još 2015.
"Biti će to nesvakidašnja kombinacija sparivanja hrane i vina - na svojevrstan način ćemo prkosit načelima struke te ići po osjećaju kako bi došli do prefect matcha", kazao je za Dobru hranu chef Kočiš o prvom gostovanju u Nico‘su.
A hrana, što možemo očekivati? "Meni ćemo prilagođavati vinu, a inspiraciju smo pronašli od mora do kopna", tajnovit je chef, pa ćemo za detaljan meni ipak morati još malo pričekati. U svakom slučaju ne sumnjamo kako će večera biti ispunjena nezaboravnim okusima i enološkim užicima.
Detalji o meniju bit će objavljeni uskoro, a s obzirom na imena koja stoje iza ove večere, očekuju da će interes gurmana biti zasigurno velik.
Komentari
0