MarsOvca 2025

Na plaži Jadra pripremljen pravi gastro ritual posvećen paškoj ovci

Manifestacija se nastavlja u brojnim novaljskim restoranima tijekom sljedećih mjesec dana, gdje će se posjetiteljima nuditi specijaliteti od janjetine i paških mliječnih proizvoda

U subotu, 12. travnja, na plaži Jadra u Novalji održano je drugo izdanje manifestacije MarsOvca, posvećene valorizaciji paške ovce kao jednog od ključnih simbola prehrambene, kulturne i tradicijske baštine otoka Paga.

Događanje je okupilo brojne posjetitelje iz svih krajeva otoka i šire regije, a interes je višestruko nadmašio očekivanja organizatora. Parkirališni prostor ispred plaže bio je u potpunosti popunjen, što dodatno potvrđuje rastući interes za ovakva tematska okupljanja.

image
/Marsovca 2025

U kulinarskom dijelu programa sudjelovali su poznati novaljski chefovi koji su pripremali jela isključivo od lokalnih sastojaka, s posebnim naglaskom na pašku janjetinu i mliječne proizvode. Među ponuđenim jelima našli su se paštete od janjetine, rillette, različita topla predjela, janjetina s ražnja i ispod peke, trgana janjetina u piadini, panirani mozak, srce na žaru, ražnjići, kobasice, palježine sa zeljen, koprtlica s praščevinom i toćada s makarunima.

image
/Marsovca 2025
image
/Marsovca 2025
image
/Marsovca 2025

U sklopu ponude, posebnu su pozornost izazvali deserti na bazi skute i meda, koji su se odlično uklopili u ukupni gastronomski koncept događanja.

image
/Marsovca 2025

„MarsOvca nije samo predstavljanje autohtone hrane, već i promocija lokalne proizvodnje te podizanje svijesti o važnosti očuvanja tradicionalnih metoda pripreme i namirnica“, poručili su iz Turističke zajednice grada Novalje.

Manifestacija se nastavlja u brojnim novaljskim restoranima tijekom sljedećih mjesec dana, gdje će se posjetiteljima nuditi specijaliteti od janjetine i paških mliječnih proizvoda. U ponudi su, među ostalim, tripice, koprtle te janjetina na gradele s tradicionalnim prilozima.

MarsOvca 2025 potvrdila je potencijal da preraste u značajan proljetni gastronomski događaj na otoku Pagu, s fokusom na autentičnost, održivost i lokalnu zajednicu.

Manifestaciju su zajednički organizirali Turistička zajednica grada Novalje, lokalni ugostitelji i proizvođači, uz cilj promicanja autohtonih proizvoda te jačanja lokalnog identiteta kroz gastronomiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
13. travanj 2025 17:14