Nastavljamo potragu

Popularna slastičarnica ima daleko bolji sladoled od cheesecakea, koji je pritom i skup

Nažalost, ovdje nas nije razočarala samo mnogima omiljena slastica, već i odnos prema gostu

U potrazi za najboljim komadom cheesecakea ovoga puta uputili smo se u zagrebačku slastičarnicu b041, koja već godinama predstavlja jednu od nezaobilaznih slatkih adresa u Zagrebu. Smještena u Masarykovoj ulici, b041 je često pun, posebice na toplije dane kada ljudi znaju čekati i u redu kako bi sjeli na njihovu osunčanu terasu. Ovdje nude razne slastice, premda su najpoznatiji po odličnom sladoledu koji ne propuštamo kad se živa na termometru počne dizati. Po zadatku, ovog smo se puta odlučili za cheesecakea, kojeg su imali u dvije varijante - sa slanim karamelom i malinom.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Kolači su izgledali atraktivno, s poštenim slojem malina i slanog karamela povrh svake kriške bile su to - za razliku od nekih drugih mjesta koje smo posjetili - obilne porcije uz koje smo dobili i šlag. No, njihova cijena od 4,30 EUR za komad nije zanemariva.

Cheesecake sa slanim karamelom zaista je imao zavidan sloj karamela na vrhu, a isticao se jer je u tankom sloju bio posut i crumbleom. Međutim, taj sloj karamela bio je toliko intenzivan da je preuzeo okus cijeloj toj divno kremastoj torti i to u toj mjeri da uopće nismo bili sigurni sadrži li srednji sloj, koji bi trebao biti od krem sira, ikakav sir. Podloga od keksa bila je dobra, ali sveukupno ovaj kolač izgubio je smisao, jer uopće nismo osjetili krem sir.

image
Privatna arhiva

Cheesecake s malinama bio je bolji, ali ponovila se ista greška kao kod prethodnog komada. Naime, sloj maline bio je ukusan, obilan i nježno kiseo, ali preuzeo je okus cijeloj torti te ponovno nismo osjetili krem sir. Podloga je, kao i kod varijante s karamelom, dovoljno čvrsta, ali nažalost nisu to torte sa sira kakve bismo očekivali kad naručujemo cheesecake. Bolje bi u oba slučaju bilo da su išli za onim starim dobrim savjetom - manje je više, jer se ovako osnovna namirnica "utopila" u dodatku, što nam je baš žao.

image
Privatna arhiva

Uza sve navedeno, cijena kriške je visoka (probajte si samo preračunati u kune i dobit ćete iznos od nekadašnjih 32,40 kuna). I još nešto. Prilikom plaćanja nismo to mogli izvršiti karticom - na što su nam u lokalu doslovno odbrusili da smo trebali bolje pogledati, jer je istaknuto iznad vitrine sa sladoledom. Istina - piše, ali napisano je sitnim slovima i nedovoljno je uočljivo, što može biti vrlo neugodno za goste koji su, poput nas, to previdjeli, a možda kod sebe nemaju gotovinu što je danas, i sami znate, čest slučaj.

image
Privatna arhiva

Sve u svemu, b041 se pokazao kao mjesto koje bi osim na torti od sira trebalo poraditi na usluzi, ali i razmisliti da uvede kartično plaćanje, jer danas sve manje gostiju gotovinom plaća proizvode i usluge. Kao grad kojim svakodnevnom centrom prođu stotine turista, to nam se čini kao jedino ispravno. Na sladoled ćemo se u b041 zasigurno vratiti, a o cheesecakeu sami prosudite. Potraga za najboljim u gradu se nastavlja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
10. travanj 2025 17:56