IZBOR SAŠE ŠPIRANCA

Ultimativni vodič za uskrsni ručak: Koje vino poslužiti uz šunku, rižoto i janjetinu, a koje uz ribu?

Još nije kasno da se opskrbite bocom dobrog vina i na najljepši način zaokružite omiljeni blagdanski ručak

Uskrsno doba, osim što je prigoda za okupljanje s najmilijima i povratak domaćim jelima iz mamine ili bakine kuhinje, ujedno je i trenutak kad prvi put treba otvoriti nova vina prošlogodišnje berbe. Iako su neka vina te berbe na tržištu već od siječnja, a neka će izaći tek za koji mjesec ili čak i godinu, većini je baš sada trenutak za otvaranje. Tu se količinski nalazi oko 85 posto vina lanjske berbe, to jest sva ružičasta, gotovo sva bijela vina i većina crnih. Samo jantarna treba još čekati, barem do jeseni, ali njihov je udio zanemariv, ravan statističkoj pogrešci i sa stanovišta ukupne količine nemjerljiv.

Vina koja se proizvode da bi se potrošila u duljem razdoblju od jedne i pol godine od berbe ne prelaze 15% udjela, a ona koja se čuvaju više od tri godine i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2025 11:06