UNSPLASH
VOLI JE I USKRSNI ZEC

Mislimo da će torta od mrkve biti ovogodišnji proljetni hit, pripremite je ovog Uskrsa

Uskrsna gozba jednako je fina koliko i puna masnoće i ugljikohidrata, pa tko želi zdravije, može poslužiti jednostavno jelo i slasticu od slasne i zdrave mrkve koja je bogat izvor antioksidansa, vitamina i minerala, a voli je i - uskrsni zec.

Uskrsna gozba jednako je fina koliko i puna masnoće i ugljikohidrata, pa tko želi zdravije, može poslužiti jednostavno jelo i slasticu od slasne i zdrave mrkve koja je bogat izvor antioksidansa, vitamina i minerala, a voli je i - uskrsni zec.

Ako tražite desert koji će ovog Uskrsa osvojiti i stol i društvene mreže, torta od mrkve odogovor je na sva vaša pitanja. Ovaj neodoljivi klasik kao da doživljava veliki povratak jer "iskače" na svakom koraku, a osim što izgleda predivno, oduševljava i sočnošću te nježnim začinima. Ukrasite je svježim jestivim cvijećem ili mini pisanicama i imate savršeni centerpiece za uskrsni ručak.

image

Tortu od mrkve možete ukrasiti i suhim cvijećem, baš kao Meghan Markle

BILJANA BLIVAJS/CROPIX CROPIX

TORTA OD MRKVE

SASTOJCI

230 g glatkog brašna, 2 žličice sode bikarbone, 1 žličica praška za pecivo, 280 g šećera
SASTOJCI 2: 220 ml mlijeka, 180 ml ulja, 3 jaja, 1 žlica soka od limuna, 1 žlica ekstrakta vanilije, 280 g šećera
SASTOJCI 3: 320 g naribane mrkve, 120 g kokosovog brašna, 60 g nasjeckanih oraha, naribana korica 1 naranče
KREMA: 400 g šećera u prahu, 180 g krem sira, 90 g maslaca, 1/2 žličice ekstrakta vanilije

PRIPREMA

Očistiti mrkvu i krupno je naribati, orahe usitniti, a maslac narezati na kockice i ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva i obložiti okrugle kalupe papirom za pečenje. U posudu dodati sastojke 1 pa miksati dok se ne sjedine, potom dodati sastojke 2 pa ponovno miksati, a zatim i sastojke 3 pa miksati dok se sve ne sjedini. Smjesu ravnomjerno rasporediti u dva kalupa i peći 30 minuta. Kad su biskviti pečeni, ostaviti ih da se hlade u kalupima 10 minuta, a zatim ih prebaciti na rešetku i pustiti da se potpuno ohlade. U posudu dodati sve sastojke za kremu i miksati, a potom je staviti u hladnjak na 10 minuta. Položiti prvi biskvit na pladanj za posluživanje i premazati ga kremom. Na vrh staviti drugi sloj biskvita i premazati ostatkom kreme. Tortu ukrasiti po želji.

image

Tortu od mrkve možete pripremiti u kalupu po želji

MARIHA-KITCHEN GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
21. travanj 2025 07:16