Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 1 kg dunja
- 200 ml vode
- 1,25 kg šećera
- 1 limun
- 3 žlice oguljenih i sjeckanih badema
Priprema
1. korak
Iscijedite sok limuna. Ogulite dunje, odstranite koštice i krupno ih naribajte. Odmah ih pokapajte limunovim sokom da ne oksidiraju.
2. korak
U posudu u kojoj ćete kuhati pekmez stavite šećer, ulijte vodu i kuhajte na blagoj vatri dok se šećer ne otopi.
3. korak
Dodajte pripremljene dunje pa nastavite kuhati dok sok ne postane gust kao med. Na kraju dodajte sjeckane bademe.
4. korak
Operite staklenke, poslažite ih u pećnicu i uključite je na 100 °C.
5. korak
Pekmez punite u sterilizirane staklenke, zatvorite metalnim poklopcem i okrenite ih naopako. Nakon desetak minuta ih vratite u pravi položaj i ostavite da se ohlade.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....