Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2,5 kg cikle
- 1 žličica soli
- 4 žlice šećera
- 3 dcl kvasine
- 7 dcl vode
- 1 žlica cijelog papra
- 4-5 cvjetova anisa
Priprema
1. korak
Kad kupujete ciklu, birajte komade iste veličine, tako da istodobno budu kuhane. nakon što ih skuhate, ogulite ih i narežite. U zasebnoj posudi skuhajte vodu, kvasinu, dodajte sol, šećer, papar i cvjetiće anisa. Ciklu naslažite u dobro oprane i osušene staklenke pa ih zalijte kipućom smjesom. Staklenke dobro zatvorite i stavite u pećnicu na 80°C otprilike sat vremena da se dodatno pasteriziraju. Isključite pećnicu, a staklenke izvadite sutradan. Čuvajte ih na hladnom i tamnom mijestu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....