
On je originalan, inovativan i iznimno cijenjen u svijetu. Michelinom okrunjen chef Michel Husser, kojega smo upoznali za njegovog nedavnog i prvog gostovanja u Hrvatskoj, 4. ožujka stiže i u hotel Pullman Zagreb. U novootvorenom hotelu, smještenom u poslovnoj buzinskoj zoni City Island, održat će jednodnevnu konferenciju "Putovanje kroz Michelinovu povijest dugu 88 godina", jer upravo toliko godina njegov restoran "Le Cerf", smješten u Marlenheimu u Francuskoj, ima Michelinovu zvjezdicu i po tome je jedinstven u svijetu.
U suradnji s poznatim francuskom chefom i hrvatskom tvrtkom MPPD, koja je u glavni grad dovela premium brend Pullman svjetske grupacije Accor, konferenciju organizira međunarodna organizacija "Ja volim Francusku". Ovo jedinstveno događanje prilika je za hotelijere, ugostitelje, chefove, sommeliere, predstavnike medija, influencere i gurmane da iz prve ruke doznaju kako je to biti gotovo devet desetljeća na vrhu gastro scene u zemlji kao što je Francuska te kuhati u restoranu u kojemu su se izmijenile već četiri generacije uspješnih chefova.
Premda sad već u sedmom desetljeću života, chef Husser nadaleko je poznat po iznimnoj motivaciji, ali i dalje bekompromisan u pogledu na gastornomiju - inzistira na lokalnim sezonskim namirnicama, duboko poštuje goste svog legendarnog restorana, jednako kolege s kojima radi i dobavljače, ali i eno-gastro kulturu regije iz koje dolazi. I još nešto vrlo važno - u kuhinji ne komplicira. Organizatori kažu kako taj uspješan recept primjenjuju i u restoranu Tanto hotela Pullman Zagreb te se mladi i dobro uigran tim veseli susretu i radu s cijenjenim francuskim chefom. Upravo će oni na konferenciji pripremati jela zbog kojih se o ovom hotelskom restoranu priča otkako je otvoren. Naime, Tanto je u Zagreb donio okuse mediteranske kuhinje i novi trend dijeljenja hrane (food sharing koncept). Jela se ovdje serviraju na sredini stola pa tako svatko u društvu može degustirati više specijaliteta.
"Pullman Zagreb nudi premium sadržaje i posvećen je stvaranju vrhunskih iskustava, a ova konferencija koja nas vodi na putovanje kroz Michelinovu povijest dugu 88 godina, nije samo vrhunski poslovni event nego i dinamično društveno događanje koje će privući ljubitelje fine kuhinje. Ovakvi eventi pridonose pozicioniranju Zagreba kao destinacije za luksuzna i ekskluzivna događanja u skladu s poslovnom politikom našeg brenda", poručuju iz hotela Pullman Zagreb.
I u međunarodnoj organizaciji "Ja volim Francusku" smatraju kako je konferencija jedinstvena prilika za upoznavanje s vještinama, znanjem i umijećem jednog od najcjenjenijih svjetskih stručnjaka.
"Ovo događanje značajno pridonosi uspostavljanju dugoročne suradnje između Hrvatske i Francuske, posebno u području gastronomije, hotelijerstva i turizma. Time će se otvoriti nove mogućnosti i pokrenuti mnogi novi projekti koji će imati pozitivne efekte na obje zemlje", poručuje Slađana Novaković, predsjednica organizacije.
Kotizacija za ovu konferenciju iznosi 80 EUR.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....