Stiže chef Le Cerfa

1 dan, 1 osoba i 1 tema, a nije nimalo dosadno: ova konferencija odgovorit će na mnoga pitanja

Chef Michel Husser

 Press
Jedinstveno je to događanje otvoreno za hotelijere, ugostitelje, chefove, sommeliere, predstavnike medija i gurmane kako bi otkrili što je to zbog čega restoran chefa Michela Hussera već gotovo devet desetljeća nosi Michelinovu zvjezdicu

On je originalan, inovativan i iznimno cijenjen u svijetu. Michelinom okrunjen chef Michel Husser, kojega smo upoznali za njegovog nedavnog i prvog gostovanja u Hrvatskoj, 4. ožujka stiže i u hotel Pullman Zagreb. U novootvorenom hotelu, smještenom u poslovnoj buzinskoj zoni City Island, održat će jednodnevnu konferenciju "Putovanje kroz Michelinovu povijest dugu 88 godina", jer upravo toliko godina njegov restoran "Le Cerf", smješten u Marlenheimu u Francuskoj, ima Michelinovu zvjezdicu i po tome je jedinstven u svijetu.

U suradnji s poznatim francuskom chefom i hrvatskom tvrtkom MPPD, koja je u glavni grad dovela premium brend Pullman svjetske grupacije Accor, konferenciju organizira međunarodna organizacija "Ja volim Francusku". Ovo jedinstveno događanje prilika je za hotelijere, ugostitelje, chefove, sommeliere, predstavnike medija, influencere i gurmane da iz prve ruke doznaju kako je to biti gotovo devet desetljeća na vrhu gastro scene u zemlji kao što je Francuska te kuhati u restoranu u kojemu su se izmijenile već četiri generacije uspješnih chefova.

image

Restoran Tanto, Hotel Pullman Zagreb

Press

Premda sad već u sedmom desetljeću života, chef Husser nadaleko je poznat po iznimnoj motivaciji, ali i dalje bekompromisan u pogledu na gastornomiju - inzistira na lokalnim sezonskim namirnicama, duboko poštuje goste svog legendarnog restorana, jednako kolege s kojima radi i dobavljače, ali i eno-gastro kulturu regije iz koje dolazi. I još nešto vrlo važno - u kuhinji ne komplicira. Organizatori kažu kako taj uspješan recept primjenjuju i u restoranu Tanto hotela Pullman Zagreb te se mladi i dobro uigran tim veseli susretu i radu s cijenjenim francuskim chefom. Upravo će oni na konferenciji pripremati jela zbog kojih se o ovom hotelskom restoranu priča otkako je otvoren. Naime, Tanto je u Zagreb donio okuse mediteranske kuhinje i novi trend dijeljenja hrane (food sharing koncept). Jela se ovdje serviraju na sredini stola pa tako svatko u društvu može degustirati više specijaliteta.

image
Press

"Pullman Zagreb nudi premium sadržaje i posvećen je stvaranju vrhunskih iskustava, a ova konferencija koja nas vodi na putovanje kroz Michelinovu povijest dugu 88 godina, nije samo vrhunski poslovni event nego i dinamično društveno događanje koje će privući ljubitelje fine kuhinje. Ovakvi eventi pridonose pozicioniranju Zagreba kao destinacije za luksuzna i ekskluzivna događanja u skladu s poslovnom politikom našeg brenda", poručuju iz hotela Pullman Zagreb.

image

Slađana Novaković, predsjednica Udruge Ja volim Francusku i Michel Husser, chef restorana Le Cerf u Francuskoj, koji već 88 godina nosi Michelinovu zvjezdicu

Press

I u međunarodnoj organizaciji "Ja volim Francusku" smatraju kako je konferencija jedinstvena prilika za upoznavanje s vještinama, znanjem i umijećem jednog od najcjenjenijih svjetskih stručnjaka.

"Ovo događanje značajno pridonosi uspostavljanju dugoročne suradnje između Hrvatske i Francuske, posebno u području gastronomije, hotelijerstva i turizma. Time će se otvoriti nove mogućnosti i pokrenuti mnogi novi projekti koji će imati pozitivne efekte na obje zemlje", poručuje Slađana Novaković, predsjednica organizacije.

Kotizacija za ovu konferenciju iznosi 80 EUR.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. veljača 2025 13:43