Ove subote, 18. siječnja, Petra Jelenić, Mate Janković i ostatak ekipe iz restorana SOL tapas na hrvatski, koji se nalazi na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, službeno su otvorili sezonu krafni. Da je publika to itekako dobro primila mogli smo iščitati iz punog lokala, kada smo u Gradsku kavanu svratili oko 10 sati ujutro, ali i iz upita znatiželjnih gostiju koji su stizali već s vrata.
"Imate li još koju krafnu ili da ni ne pokušavamo?", pitala je pomalo uzbuđeno jedna gospođa pri ulazu u lokal.
Interesa, dakle, unatoč detox režimima i laganijoj prehrani kojoj se velik dio populacije okreće u siječnju, ima, što je dobar znak, jer će upravo zbog toga u Soli, točnije u Johann Francku ili Gradskoj kavani, u sklopu koje se nalazi restoran, s ovom praksom nastaviti svake subote. Prva je bila rezervirana za krafne s jabukom i mousseline kremom od vanilije.
Petrine krafne jednostavno smo morali isprobati i, odmah ćemo vam reći, ako još stignete, nemojte hodati, potrčite do Soli. I to govorimo kao netko tko najviše voli i poštuje klasičnu krafnu s marelicom i teško se oduševljava modernim (i drugim) nadjevima. Tijesto je meko, lagano, lijepo aromatično, nije preslatko niti preteško, a punjenje je istovremeno osvježavajuće, blago kiselkasto, puno i slasno. Petrina krafna zapravo je kao dobar, moćan kolač nakon kojeg više ne osjećate glad, ali vam istovremeno ne sjeda preteško, iako je riječ o prženom tijestu.
Kako nam je Petra rekla u kratkom razgovoru, krafne nude od 8 sati i peku ih kroz jutro pa su uvijek svježe. U nadolazećim subotama igrat će se i s nadjevima. Mate Janković je, pak, u svojoj objavi na društvenim mrežama najavio kako je ovo tek početak te kako uskoro stižu velike promjene u ponudi kavane.
"Aktivno radimo na tome da u bliskoj budućnosti kavana opet postane ono što i treba biti - kavana. Sa kolačima, ponudom pekarskih proizvoda, fantastičnom barskom ponudom, vinskom kartom i zabavom dostojnom centra Grada Zagreba", rekao je Janković.
Ideja je odlična, a početak još bolji. Veselimo se vidjeti što nam ova ekipa još sprema.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....