Uskoro u novom ruhu

Jedna od poznatijih adresa za kinesku kuhinju u gradu mijenja koncept i preuređuje prostor

 Vedad Krkbešević/Press
Mnogi su se "navukli" jela koja, kako kažu, iz nule od prvog dana priprema njihov kuhar Yao, a sad će odvojiti vrijeme da gosti u njegovim jelima uživaju u intimnijem prostoru

Popularni restoran Wok‘n‘Walk ove godine obilježava 14 godina otkako je otvorio svoja vrata te Zagrepčanima i njihovim gostima odlučio približiti okuse i namirnice azijske kuhinje. Tako su upravo kod njih, kažu, kroz godine tisuće zaljubljenika u wok pronašle svoje omiljene kombinacije. No, ono što malo njih zna jest da iza svakog jela ovdje stoji kuhar Yao, koji u restoranu radi od prvog dana, donoseći autentične kineske recepte i vrhunsku kvalitetu.

image

Kiselo-ljuta juha

Vedad Krkbešević/Press

Yao je, naime, u Kini završio sedmogodišnje školovanje za kuhara, gdje je usavršio tradicionalne tehnike pripreme jela tamošnje kuhinje. U Hrvatsku je stigao prije 15 godina, a od prvog dana u Wok‘n‘Walku svojim znanjem i vještinama donosi autentične kineske okuse. Njegova filozofija temelji se na izvornim kineskim receptima, bez kompromisa u okusima. Sve umake zato priprema sam, od nule, prema tradicionalnoj recepturi, bez gotovih pripravaka i umjetnih dodataka. Domaće rezance također izrađuje ručno, a svako jutro započinje kuhanjem svježih temeljaca, kako bi jela bila što autentičnija i prirodnija.

image

Kuhar Yao

Vedad Krkbešević/Press

U timu Yao ima još trojicu kuhara iz Kine s kojima svakodnevno stvara jela izvornih okusa, zbog čega su neka jela, znaju to njihovi vjerni gosti, stekla kultni status. Proljetne rolice su tako apsolutni hit, dok se često naručuju Szechuan, Gonbao i patka u Yao umaku.

image

Slatko-kisela piletina s rezancima

Vedad Krkbešević/Press

Međutim, ako je ovo prvi put da čujete ili mislite posjetiti Wok‘n‘Walk na adresi Ilici 60 tada trebate znati kako vam je za to ostalo malo vremena, jer uskoro započinju s preuređenjem prostora. Kako su najavili, nakon toga će restoran dobiti izgled autentičnog kineskog bistroa s niskim sjedenjem.

image

Patka u Yao umaku s rižom

Vedad Krkbešević/Press

"Nova atmosfera donijet će intimniji i opušteniji doživljaj blagovanja, koji je osmišljen kako bi gosti mogli još više uživati u bogatim okusima azijske kuhinje", poručili su iz Wok‘n‘Walka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2025 23:28