
Program vinskih radionica u sklopu Vinart Biz Editiona, koji se održava već desetu godinu za redom, i ovog puta donosi kvalitetan izbor 25 radionica koje vode profesionalni predavači - vinski stručnjaci i vinari. Program je raspoređen na četiri dana (20., 21., 22., i 26. veljače), a započinje ovog četvrtka u elegantnom ambijentu hotela Esplanade u Zagrebu.
Radionice su namijene svim vinskim entuzijastima željnim znanja o vinima omiljenih vinarija na tržištu, a svi zainteresirani mogu osigurati ulaznice za pojedinačnu radionicu ili dnevnu ulaznicu koja uključuje 6 radionica. Kako je broj mjesta na radionicama ograničen, a i poučeni prošlogodišnjim izdanjima, toplo preporučujemo da svoje mjesto rezervirate na vrijeme kupnjom ulaznica online ovdje, kako vam se ne bi dogodilo da propustite neko od brojnih radionica koje možda ne biste željeli (da ne kažemo trebali) propustiti.
Program radionica, naime, u četvrtak otvara vertikalno kušanje vinarije Meneghetti u 14 sati. U 15 sati slijedi radionica o nagrađivanoj argentinskoj vinariji Terrazas de los Andes, a u 16 "Otkrivanje nadarene vinarije Prelac". Sat kasnije slijedi radionica o Hennessyju, jednom od najpopularnijih konjaka na svijetu. U 18:30 sati na rasporedu je mini vertikala i jedna premijera vinarije Grabovac, a u 19:30 sati vinarija Šember pripremila je veliko kušanje ponajboljih pjenušaca i rizlinga.
Radionice u petak, 21. veljače, otvara radionica "Kabola amfore - dubinsko kušanje bezvremenskih vina pionira amfora u Hrvatskoj" u 14 sati. Sat kasnijerezerviran je za radionicu "De Gotho i Maximo - vođeno kušanje uzdanica Kutjeva d.d.", dok je od 16 sati na rasporedu "Veuve Clicquot - Only one quality, the finest!". Kasniji poslijepodnevni termini započinju u 17 sati popularnom radionicom sparivanja sira i vina "Sir i vino - Ribanac". U 18:30 sati kreće "Graševine Zlatnog brda - baranjski masterclass" te za kraj dana poslastica - "Premijera Terana Santa Lucia i dubinsko kušanje ponajboljih terana vinarije Kozlović".
Subotnji raspored radionica započinje u 14 sati radionicom "RIEDEL Malvazija Istriana - otkrijte čari malvazije uz Wine Glass Experience", zatim je u 15 sati "Grgich-Hills masterclass", a u 16 "Domäne Wachau - riesling & grüner veltliner portfolio tasting" (na engleskom jeziku). U 17 sati počinje radionica "Kast vina - premijerno kušanje butiknih vina iz Iloka", u 18:30 "Red Bordeaux - vođeno kušanje", a u 19:30 radionica kuriozitet - "20 godina Boškinca - najbolje godine".
Posljednji dan vinskih radionica je u srijedu, 26. veljače, a program počinje u 13 sati s radionicom pod nazivom "Vinska škola Saše Špiranca by Romerquelle", dok je za 14 sati najavljen masterclass "The great wines of Austria". U 15 sati je "Damjanić - vertikala velikana kupaže: Clemente blanc, Clemente i Duro Istriano", u 16 "DOQ Priorat ‘Vi de Vila’ masterclass" (na engleskom), a u 17 sati "Štampar Experience". Zadnji dan radionica završit će radionicama za koje očekujemo veliki odaziv, a to su, u 18:30 sati, "Best of Rizman - iz perspektive internacionalnog profesionalca" te u 19:30 sati "Vinčić - kralj grašca, ali i generalno bijelih vina Srbije".
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....