NOVA IDEJA

Amerikanci obožavaju ovako pripremljena krilca, posebice uz umak od kiselog vrhnja

 Emmanuel Perez/Getty Images
Pripremite krilca s ljutim umakom pa ih poslužite uz krumpiriće i umak na bazi kiselog vrhnja

Trebat će vam:

500 g pilećih krilca
50 g maslaca
100 ml ljutog umaka (Buffalo sauce)
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica paprike
sol i papar po ukusu
ulje za pečenje

Za ranch umak:

100 ml kiselog vrhnja
50 ml majoneze
1 žličica limunova soka
½ žličice češnjaka u prahu
½ žličice luka u prahu
sol i papar po ukusu
svježi peršin ili vlasac za dekoraciju

Priprema:

Pileća krilca posolite, popaprite te pospite češnjakom u prahu i paprikom. Pecite ih u pećnici na 200 °C između 25 i 30 minuta dok ne postanu hrskava. U međuvremenu otopite maslac i pomiješajte ga s ljutim umakom. Pečena krilca prelijte umakom i dobro promiješajte. Za ranch umak pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, limunov sok, češnjak u prahu, luk u prahu, sol i papar. Dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Poslužite topla krilca s ranch umakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. veljača 2025 06:42