RECEPT VINARIJE BEDALOV

Artičoke s bobom

 Biljana Blivajs / CROPIX
 

2 veće artičoke ili 4-5 manjih
krušne mrvice
1 češanj češnajka
1 peršin
3 šnite pancete
maslinovo ulje
500 g boba
voda
1 dcl bijelog vina

Kozjak, 200515.
Imanje Bedalov.
Reportaza o bobu na imanju Bedalov.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Blivajs / CROPIX

Artičokama odstranite vanjske tvrde listove pa škarama ili nožem odrežite gornji dio listova. Pripremite mješavinu krušnih mrvica, sjeckanog češnjaka i peršinova lista, a možete dodati i sitno nazreanu pancetu. Prstima rasporedite pripremljeni nadjev među listove artičoke i ne opterećujte se ako ga malo iscuri.

U posudu na stavite maslinovo ulje stavite oko pola kilograma boba pa po njemu rasporedite artičoke. Ulijte vode do polovice artičoka i malo bijelog vina. Kuhajte oko 45 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
15. travanj 2025 22:00