DOBRA IDEJA

Bogato, gusto, moćno i na žlicu, danas radimo juhu od šparoga i krumpira

 Mediterranean/Getty Images
Ako ste kupili šparoge i ne znate kako ih potrošiti, ova juha mogla bi biti više nego dobra ideja

Trebat će vam:

500 g svježih šparoga

1 srednji krumpir, oguljen i narezan na kockice

1 luk, sitno sjeckan

2 češnja češnjaka, sitno sjeckana

1,5 litara povrtnog temeljca (ili vode)

2 žlice maslinova ulja

1 žličica soli (ili po ukusu)

1/2 žličice crnog papra

1/2 žličice sušenog timijana (po želji)

1/2 šalice vrhnja ili kokosova mlijeka

svježi peršin ili bosiljak za dekoraciju (po želji)

Priprema:

Šparoge operite i odrežite tvrdi, donji dio stabljike. Narežite ih na manje komade (dužine 3-4 cm). U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno sjeckani luk i češnjak i pržite oko 3-4 minute, dok ne postanu mekani i mirisni. Dodajte narezani krumpir i šparoge u lonac, promiješajte, pa zalijte povrtnim temeljcem (ili vodom). Posolite, popaprite i dodajte sušeni timijan (ako koristite). Pustite da zakuha, a zatim smanjite vatru i kuhajte 15 do 20 minuta, dok povrće ne omekša. Kada su povrće i šparoge omekšali, koristite štapni mikser (ili obični) i sve dobro usitnite tako da dobijete glatku kremastu konzistenciju. Ako želite još kremastiju juhu, dodajte vrhnje ili kokosovo mlijeko i još malo promiješajte. Okusite juhu i po potrebi dodajte još soli ili papra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
31. ožujak 2025 06:42