
KRUMPIRIĆI S TOPLJENIM CHEDDAROM I HRSKAVOM SLANINOM
Trebat će vam:
4 velika krumpira
2 žlice kukuruznog škroba (za dodatnu hrskavost)
500 ml ulja za prženje (ili manje ako pečete u tavi)
½ žličice soli
½ žličice papra
150 g cheddar sira, naribanog
100 g slanine, narezane na sitne kockice
2 žlice nasjeckanog svježeg vlasca ili peršina (za posipanje)
Priprema:
Krumpire ogulite, narežite na štapiće i potopite u hladnu vodu 10 minuta. Osušite ih, pospite kukuruznim škrobom i pržite u tavi na srednje jakoj vatri 8-10 minuta dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi. Ocijedite ih na papirnatom ručniku i posolite. Istovremeno, na drugoj tavi pecite narezanu slaninu dok ne postane hrskava. Krumpiriće stavite u posudu za pečenje, pospite naribanim cheddar sirom i zapecite na 200 stupnjeva 2-3 minute dok se sir ne otopi. Pospite hrskavom slaninom i vlascem te poslužite dok su još topli.
Komentari