
Bez obzira na to jeste li početnik ili već pravi majstor u pečenju kruha i peciva, ovaj bi vam se recept mogao svidjeti, jer je lak i brz, a rezultat je savršeno mekan kruh. Pored toga, ne iziskuje posebne namirnice, jer sve sastojke za njegovu pripremu vrlo vjerojatno već imate kod kuće. Jedini dodatak receptu, na koji možda niste računali, jest pivo, a koje ćete odabrati, ovisi isključivo o vama, premda će vam mnogi reći da je mudro birati gorče i tamno. U kombinaciji s maslacem kojim ćete zaliti tijesto prije pečenja, dobit ćete rahao i mekan kruh koji ćete zasigurno češće peći.
PIVSKI KRUH
Trebat će vam:
360 g glatkog brašna
5 žlica šećera
100 g maslaca, otopljenog
350 ml piva
1 prašak za pecivo
1 žličica soli
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 C.
Kalup za kruh premažite maslacem.
U dubokoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, sol, prašak za pecivo, 50 g otopljenog maslaca i pivo. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Neka vas ne brine ako ostane koja grudica. Dobivenu smjesu sipajte u kalup, prelijte preostalim maslacem i pecite oko 50 minuta.
Čačkalicom provjerite je li kruh pečen u sredini. Kad je čačkalica suha, kruh izvadite iz pećnice, a poslije nekoliko minuta i iz kalupa.
Komentari
0